Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
Τυπικό τοπίο της Σίφνου, με τις χαρακτηριστικές ξερολιθιές. [Γιάννης Παλαιολόγος]
Τυπικό τοπίο της Σίφνου, με τις χαρακτηριστικές ξερολιθιές. [Γιάννης Παλαιολόγος]

Εκτός σχεδίου δόμηση: Η Σίφνος υπό πίεση

Με τις αιτήσεις για νέες οικοδομικές άδειες να πολλαπλασιάζονται την τελευταία εξαετία, ο τοπικός πληθυσμός ανησυχεί για τη φυσιογνωμία του νησιού, ενώ οι επενδυτές γκρινιάζουν για τις καθυστερήσεις των ελεγκτικών υπηρεσιών.
Τυπικό τοπίο της Σίφνου, με τις χαρακτηριστικές ξερολιθιές. [Γιάννης Παλαιολόγος]

Άρθρο του Γιάννη Παλαιολόγου.

Αναδημοσιεύεται με άδεια από τις «Βιώσιμες Κυκλάδες», ένα εγχείρημα της «Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία», που υποστηρίζεται από το inside story. Το project αναδεικνύει τα πολλαπλά ζητήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν οι Κυκλάδες, από την αδυναμία ζωτικών υποδομών να αντεπεξέλθουν στην πληθυσμιακή έκρηξη του καλοκαιριού ως την αλλοίωση του τοπίου και τις ελλιπείς δημόσιες υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στους νησιώτες.

Image
Βιώσιμες Κυκλάδες

Στις 14 του περασμένου Νοεμβρίου, η δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη έστειλε επιστολή στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και στην Υπηρεσία Δόμησης (το πολεοδομικό γραφείο) του Δήμου Μήλου, στο οποίο υπάγεται και η Σίφνος. Ζητούσε από την Υπηρεσία Δόμησης τον πλήρη φάκελο οικοδομικών αδειών που έχουν εκδοθεί στη θέση Φιδιές στο Βαθύ της Σίφνου «και να μας διευκρινίσετε με ποια πρόσβαση σε κοινόχρηστη οδό απέκτησαν οικοδομησιμότητα τα ακίνητα στα οποία εκτελούνται οι οικοδομικές εργασίες». Η επιστολή εστάλη μετά από αυτοψία του Δήμου στην περιοχή.

Οι άδειες αφορούν την οικοδόμηση ενός μικρού μπουτίκ ξενοδοχείου, δύο συγκροτημάτων ενοικιαζόμενων δωματίων και τεσσάρων πολυτελών κατοικιών, κάποιων με υπόσκαφα και πισίνες, σε μία έκταση 130

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη